Odysseus-programma gaat van start

Challenge Based Learning in sociale machine Brainport. 9 maanden werken en ontwikkelen als permanente bewoner in dit open ecosysteem.

Odysseus verankert de Brainport-aanpak van ondernemend, tech- en designdenken in uw organisaties door middel van Challenge Based Learning – leren op basis van uw uitdagingen, uw projecten – in de praktijk.

2 Locaties

De High Tech Campus voor techniek en ondernemerschap en Strijp als front voor de maatschappelijke en commerciële waarde van design.

Odysseus verbindt en stimuleert kennisdeling

Zo sluiten we aan bij landelijke initiatieven zoals de Dutch Design Week en creëren we een plek binnen het Startup Eco System. Community building is een integraal aandachtspunt, omdat het innovatie versterkt en een van de belangrijkste succesfactoren van de Brainport-regio is.

Het programma bestaat uit 5 modules

Elke module wordt afgesloten met een evaluatie om direct te leren en het programma waar nodig verder te versterken.
Een. Projectselectie en -ontwikkeling
B. Design thinking
C. Leiderschap & Ondernemerschap

Na het succesvol afronden van de modules, het afstuderen

De deelnemers presenteren hun werk in een TEDx-achtige setting aan het bestuur en bestuur van de Waterschappen. Daarna volgt de diploma-uitreiking met een afsluitend galadiner.

Samenwerking is de basis van Odysseus

Via een beveiligd, online platform kunnen deelnemers kennis en opdrachten met elkaar delen, met elkaar communiceren en het kennisnetwerk faciliteren.

Koppeling aan de praktijk is cruciaal

Alle deelnemers werken tijdens het programma vanuit hun eigen project, individueel en/of in teamverband. Deze opdrachten worden versterkt met specifieke expertise vanuit de Brainport met als doel nieuwe inzichten en oplossingen te vinden.

In januari starten we met zo'n 10 waterschapsprofessionals die hun eigen projecten gaan realiseren en onderweg een blijvende leerervaring opdoen afgewisseld met expertsessies.

Initiatiefnemers:

Looptijd: januari 2022 tot juni 2022

Doelgroep: 8-10 professionals

Investering: € 7.950,- excl. BTW per deelnemer

Aanmelden via odysseus@geheimvanbrainport.nl